Her sene Türk Diş Hekimleri Birliği tarafından dental faaliyetlere karşılık ücret tarifesi güncellenir. Yine 2020 senesine özel olarak tarife belirlenmiş ve hekimlerin dikkate alması beklenmiştir. Bu şekilde zirkonyum porselen fiyatları az çok tahmin edilebilir halde. Zirkonyum:
- Önde gelen kaplama çeşidi olarak bilinir.
- Dişin doğal rengine sahiptir.
- Işık geçirgenliği ile doğal bir görünüme imza atar.
- Diğer kaplamalara nazaran dayanıklıdır.
Kısacası pek çok avantaja sahip olan bir kaplama çeşidi olduğunu belirtmek yanlış olmaz. Bu nedenle farklı fiyat tarifeleri üzerinden uygulamaya geçilir. Yani klinikten kliğine ve hekimden hekime ayrı fiyatlara yer verilir.
Zirkonyum Kaplama Fiyatı Nedir?
Yukarıda da belirttiğimiz üzere zirkonyum porselen fiyatları ‘Ağız Diş Sağlığı Muayene ve Tedavi Ücret Tarifesi’ kapsamında ele alınır. Her sene olduğu gibi 2020 yılına özel olarak da fiyatlar belirlenmiştir. KDV dahil olarak:
- Tedavi 950 TL iken Veneer kuron için 500 TL fiyat belirlenmiştir.
- İmplant üstü zirkonyum için 1.205 TL ifade edilmiştir.
- Akrilik 575, seramik ise 1.155 TL olarak uygulanır.
Tam seramik kuran yani metal desteksiz olacak şekilde kaplama yapılabilir. Buna karşılık 1.150 TL kadar ödeme çıkartılır. Adeziv köprü için de 395 TL’ye kadar verilmiştir. Kuron köprü tamiri yaptırmak isteyenlere ise 275 TL ödeme eşlik eder.
Zirkonyum Fiyatları Nasıl Belirlenir?
Zirkonyum porselen fiyatları sadece belirlenen tarifeye uygun bir şekilde belirlenmez. Haricinde hekimlerin dikkate aldığı diğer sebeplerden de söz etmek gerek. Örneğin:
-İç Etkenler: Hastanın tercihi ve uygunluğu neticesinde materyal seçilir. Kullanılan materyal fiyatı etkiler. Haricinde kaplama yapılacak olan diş sayısına göre fiyat belirlenir.
-Dış Etkenler: Klinikten kliğine ve hastaneden hastaneye farklı fiyat aralıkları mevcut. Bu aşamada hekimin tecrübeleri ve referansları da devreye girer. Neticesinde farklı fiyatlar aralıkları ortaya çıkar.
Zirkonyum Kaplama Avantajları Nelerdir?
Pek çok avantaja sahip olduğu için öne çıkmış bir kaplama türüdür. Bundan dolayı fiyatları üst segment olabilir. Ancak hekimden hekime bu durum değişiklik gösterir. Yine kullanılacak olan materyal ile diş sayısı belirleyici olur.
Önceden de belirttiğimiz gibi ışık geçirgenliğine sahiptir. Bu durum dişe çok yakın bir görünüm sergiler. Doğal dişleriniz gibi durmasını isterseniz kaplama için zirkonyum tercih etmelisiniz. Bunun dışında:
- Diş eti ile optimum uyum sağlar.
- Herhangi bir alerjik reaksiyon vermez.
- Biyolojik açıdan diş ve ağız sağlığına uyumludur.
Diş dokularına çok fazla zarar verilmez. Az diş dokusu kesilir ve üzerine kaplama gerçekleşir. Yine bu sayede dişlere zarar gelmez. Ve doğal bir görünümün yakalanması sağlanır.
Zirkonyum Kaplama Nasıl Yapılır?
Lokal anestezi alan hastalar herhangi bir acı hissetmez. Hemen arkasından diş dokusu üzerinden ufaltma işlemine geçilir. Hassas ölçü ile kaplama hazırlıklarına yer verilir.
Geçici olan kaplama ile bir süre beklemeniz gerekir. Bu süreç içerisinde hazırlanan dişler için renk tercih edilir. Ortalama 1 hafta içerisinde kaplama hazırlanır ve diş üzerine yapıştırılır.
Zirkonyum Kaplama Bakımı Nasıl?
Düzenli bakım kaplama kalitesi açısından son derece önemli. Yine bu durum zirkonyum adına da öne çıkmıştır. Kaplama yaptıran hastaların:
- Düzenli olarak dişlerini fırçalamaları önemli.
- Kaplama için diş ipi kullanımı yaygın.
- 6 ayda bir kontrole gitmeniz gerekir.
Bu önlemler dahilinde kaplama uzun ömürlü bir hale alacaktır. Uzun vadede kaplamanın zarar görmesi mümkün olmaz. Özellikle de renk değişimi ya da çatlama gibi problemler meydana gelmez. Tüm bu avantajlar uzman hekimlerin kaplama faaliyetleri neticesinde kendini gösterecektir.